TVZ Forum    
Google
Vrati se   TVZ Forum > TVZ Forumi > Računarstvo

Odgovori

Tema alati Prikaži modove
Ebooks for dummies
Staro
  (#1)
kmechalo
Senior Member

Datum Prijave: Dec 2007
Ebooks for dummies - 10-03-10, 00:26

pozdrav ekipa...

evo da vam olaksam studiranje,
naletio sam na hrpu knjiga for dummies na netu, ima stvarno svega, ali vrlo vazno, ima skoro sve vezano za bilo koje programiranje na nasem faksu (c++,c#, sql,xml, html, java (ima dosta stvari) i sl..)

uglavnom, tko ima volje neka skine ovo pa prouci, mozda nadje nesto korisno za sebe...

http://isohunt.com/torrent_details/8...io?tab=summary

p.s. molio bih modove da stave ovo kao sticky, ili mozda unesu kao sticky na svakoj godini.. nije bitno....

popis knjiga imate cim kliknete na torrent...

Reply With Quote
RE: Ebooks for dummies
Staro
  (#2)
Jura89
Member

Jura89's Avatar

Datum Prijave: Jun 2007
RE: Ebooks for dummies - 10-03-10, 12:18

Tnx kolega

When we show our respect for other living things, they respond with respect for us.

Reply With Quote
Staro
  (#3)
markowise
Senior Member

markowise's Avatar

Datum Prijave: Jun 2008
RE: Ebooks for dummies - 10-03-10, 14:03

Serija knjiga "for dummies" je za neke teme odlična, ali IMO "for dummies" koncept nikako nije sretno rješenje za teme programiranja.

Čitao sam ove knjige:
- C for Dummies
- PHP & MySQL for Dummies,2nd Edition (koliko vidim, izašla je novija verzija)
- Ruby on Rails For Dummies

Postoje puno bolje alternative, i komercijalne i besplatne. Opet kažem, pročitao sam samo ove knjige koje sam naveo iznad pa ne mogu reći da cijela serija ne valja. Iako puno toga ovisi o autoru, "for dummies" serija gura sličan koncept za sve teme koje se obrađuju, pa tako i za programiranje.

Možda bi pažnju trebalo obratiti na neke provjerene klasike kao što je npr. "The C Programming Language".

Sticky za literaturu bi bio OK, ali s popisom literature koja je provjerena i kvalitetna.

Reply With Quote
Staro
  (#4)
Joza
Member

Datum Prijave: Jul 2008
RE: Ebooks for dummies - 10-03-10, 14:27

@markowise

općenito programming for dummies baš ne drži vodu jer ozbiljni budući programeri nisu baš dummies. Nedavno sam nakon dugo vremena odlučio pošteno krenut učit programirat za web, pa krenuo od osnova, dakle s ciljem prvo učenja (x)html/css pa php/mysqla.

Kupio sam na amazonu par knjiga jer sam mislio da ti ljudi znaju što rade i u prvu o htmlu/ccs se razočarao jer u knjizi od 6xx stranica jedva objašnjenje mogućnosti cssa, svaka promjena u kodu popraćena je ala "super sad ćete imati 1000$ veću plaću jer ste to naučili" kao da se maloj djeci obraćaju. što je najgore na amazonu ima super ocjene i svi je hvale (konkretno Head First HTML with CSS & XHTML). Dakle bačenih cca 30$. Druga koju sam kupio je od Ullmana PHP/MySQL i to je već bolje tj. vrijedi te novce.

Na kraju poskidao s lynda.com video tutorijale za koje mogu reći da su zbilja u redu (posebice za početnike i intermidiate) i ako ima poštenjačina neka se gore ulogiraju, plate 375$ godišnje i uče. Inače naravno pravac torrent.

Reply With Quote
Staro
  (#5)
markowise
Senior Member

markowise's Avatar

Datum Prijave: Jun 2008
RE: Ebooks for dummies - 10-03-10, 14:52

Citiraj:
Original poslao Joza Pogledaj post
općenito programming for dummies baš ne drži vodu jer ozbiljni budući programeri nisu baš dummies. Nedavno sam nakon dugo vremena odlučio pošteno krenut učit programirat za web, pa krenuo od osnova, dakle s ciljem prvo učenja (x)html/css pa php/mysqla.

Kupio sam na amazonu par knjiga jer sam mislio da ti ljudi znaju što rade i u prvu o htmlu/ccs se razočarao jer u knjizi od 6xx stranica jedva objašnjenje mogućnosti cssa, svaka promjena u kodu popraćena je ala "super sad ćete imati 1000$ veću plaću jer ste to naučili" kao da se maloj djeci obraćaju. što je najgore na amazonu ima super ocjene i svi je hvale (konkretno Head First HTML with CSS & XHTML). Dakle bačenih cca 30$. Druga koju sam kupio je od Ullmana PHP/MySQL i to je već bolje tj. vrijedi te novce.
"Head First" serija ni meni nikako ne sjeda. Idem učiti nešto samim time što mi je zanimljivo, tako da mi ne treba ni šaljiv tekst (koji me može u potpunosti odbiti od knjige ako mi humor ne odgovara, jer u tom slučaju počne iritirati) ni šarene ilustracije da bi me motivirale na daljnje čitanje.

Moja velika zamjerka "Head First" seriji je sam taj "head first" pristup. Nikako mi se ne sviđa prolaziti 50-100 stranica kroz knjigu da bi pisao neku aplikaciju prolazeći kroz poglavlja da bi tek nakon toga autori analizirali što se zapravo radilo (i to u većini slučajeva lošije od konzervativnijih alternativa). Čudno mi je što O'Reily ime stoji uz sve to, jer većina knjiga koje sam pročitao, a da su bile u njihovom izdanju, su mi osobno super sjele.

Osobno volim precizne, jezgrovite tekstove pisane tehničkim jezikom. Tako nešto se ne može naći ni u "Head First" serijali, niti u "For Dummies" serijalu. "Dosadne, velike knjižurine pune informacije" FTW.

Citiraj:
Original poslao Joza Pogledaj post
Na kraju poskidao s lynda.com video tutorijale za koje mogu reći da su zbilja u redu (posebice za početnike i intermidiate) i ako ima poštenjačina neka se gore ulogiraju, plate 375$ godišnje i uče. Inače naravno pravac torrent.
Preporuka za lynda.com kome odgovara ovakav način učenja. Meni je tlaka pauzirati svako malo video da nešto napišem sa strane.

Reply With Quote
Staro
  (#6)
ogi
Gold Member

ogi's Avatar

Datum Prijave: Nov 2006
Moje raspoloženje:
RE: Ebooks for dummies - 10-03-10, 20:02

IMO, 'for dummies' koncepcija je opcenito losa u bilo kojem pogledu ako se ide na to da se nesto nauci... doduse dobra je stvar za one koji nabrzinu trebaju nesto sklepati a u buducnosti se ne namjeravaju time ozbiljnije baviti. Takodjer dobar izvor knjiga meni su warez forumi te http://www.flazx.com/

Roses are red, Bullets are lead, you better love me, or I'll shoot you in the head

Reply With Quote
Staro
  (#7)
kmechalo
Senior Member

Datum Prijave: Dec 2007
RE: Ebooks for dummies - 10-03-10, 20:12

Citiraj:
Original poslao ogi Pogledaj post
IMO, 'for dummies' koncepcija je opcenito losa u bilo kojem pogledu ako se ide na to da se nesto nauci... doduse dobra je stvar za one koji nabrzinu trebaju nesto sklepati a u buducnosti se ne namjeravaju time ozbiljnije baviti. Takodjer dobar izvor knjiga meni su warez forumi te http://www.flazx.com/
for dummies jest lose, medjutim ima hrpa ljudi na nasem faksu (ubroji tu i mene) koji nisu imali pojma o c-u, c#, i bilo cemu slicnome, jos i o sqlu sad, a opet, uvijek postoji mogucnost da u nekima od tih knjiga ima nesto sto nama treba, jer konkretno, postoji 12 knjiga sa sql rijeci u sebi, neki su za servere, neki za ovo, neki za ono...
ja se samo nadam da ce ljudima imalo pomoci ovo....
naravno, sve ovisi o njima koliko su spremni to procitan primjeniti, nauciti, jos vise istraziti i sl...

Reply With Quote
Staro
  (#8)
Taz
Senior Member

Taz's Avatar

Datum Prijave: Nov 2009
Moje raspoloženje:
RE: Ebooks for dummies - 14-04-10, 21:09

dali itko ima knjigu "Advanced C programming by example"...kao ebook ili ako ju netko stvarno ima htio bih ju kupit ili ju skopirat...

knjiga je stara i nigdje je nemogu nac...ebook nema,algoritam nema nemoze se ni narucit jedni izvor je amazon a tamo kosta 400$ lol...

thx

Reply With Quote
Staro
  (#9)
Igll
Junior Member

Igll's Avatar

Datum Prijave: Jul 2010
Moje raspoloženje:
RE: Ebooks for dummies - 21-07-10, 01:01

puno hvala upravo skinuo